O nás

„Stopadesátka“= Bistro bez konceptu, kde si vybere každý.


Nebudeme tu moc rozmazávat historii (žádná není) či původ stopadesátky, protože to, oč tu skutečně běží, je JÍDLO. Naše bistro vzniklo z čisté lásky- z lásky k jídlu. Jídlo je radost, zážitek ale i palivo. A my máme rádi kvalitní palivo, které bude nejen chutnat, ale zároveň složením potěší i vaše tělo. Proto si spoustu pečiva (a budeme časem ještě víc, slibuju na mou duši na psí uši) pečeme sami. Proto máme skvělé kváskové chleby od Merhauta, které kynou 18 hodin, hovězí maso ze Seletic a proto používáme sezónní ovoce a zeleninu, které často kupujeme na farmářských trzích od lokálních pěstitelů.


Stejné menu u nás nenajdete 3 měsíce po sobě, měníme podle období a potřeb. Snažíme se minimalizovat plýtvání jídlem, máme pokoru k přírodě, proto v menu narazíte na „zeleninu co dům dal“ apod. A co že vlastně znamená ten (možná až moc) sebevědomý popisek nahoře? Jen to, že si uvědomujeme lidskou individualitu a rozmanitost chutí a preferencí. Proto si každý den z nabídky vybere jak masožravec, vegan, vegetarián, ale i třeba bezlepkář, bezlaktózáč či odpůrce cukru.


A pokud by tohle nestačilo, snad potěší i skvělá výběrová káva, kterou připravujeme na pákovém kávovaru.


Něco málo o původu našich surovin


Pekařství Merhaut

Z této skvělé lokální pekárny v Benátkách nad Jizerou k nám jezdí kváskové chleby a mléčné bulky na burgery. Ostatní pečivo a sladké si pečeme sami.


Dvůr Seletice

Rodinná bio farma nedaleko Nymburka s vlastním chovem zvířat i následným zpracováním masa a mlékárnou. Naše mleté maso do burgerů je bez jediného přidaného konzervantu, především z plemene Piemonteského skotu. Zvířata jsou zde zdravá, spokojená a to je na mase znatelné. Další výrobky ze Seletic, které u nás ochutnáte, jsou párky, slanina, šunky, ale i přírodní sýr nebo tvaroh.


Česká Vejce z volného chovu, českou zeleninu a ovoce kupujeme často přímo na farmářských trzích na Starém městě, které máme pod nosem. Přijďte se přesvědčit, budeme se těšit!

Stopadesátka